VŮNĚ A CHUŤ ZAHŘÍVANÉHO TABÁKU

Smyslové hry a další zábava s Ploom. Přivoňte si k zážitku

23.4.2024
Ploom X je skvělým společníkem na cesty i všelijaká dobrodružství. Může být ale i výborným parťákem pro různé hry a rozvíjení vašich smyslů. Nechte se inspirovat!

Vůně vyprávějí příběhy

Víte, komu se říká nos? A není to v tomto případě myšleno hanlivě ale právě naopak? Tímto pojmem se označují mimořádně talentovaní odborníci na vůně. Takzvaní nosové neboli parfuméři dokáží rozlišit několik tisíc různých vůní a stojí za značkami vašich oblíbených parfémů.

Tito umělci přemýšlejí ve vůních, stejně jako hudebníci v tónech. Staňte se také na chvíli nosem a nechte k sobě vůně promlouvat.

TIP: Protože Ploom X nezanechává zápach na oblečení, vlasech ani dechu můžete si vychutnávat veškeré potěšení ze zahřívaného tabáku a zároveň i vůni oblíbených parfémů.

Jak potrénovat smyslovými hry svůj čich?

Naše mysl si spojuje vzpomínky s konkrétními vůněmi. Až si příště budete užívat chvíle s Ploom X a zahřívaným tabákem Camel, zavřete oči a pokuste se popsat vaši oblíbenou vůni, případně si k ní přivoňte. Vaše smysly se probudí a vzpomínky se vynoří. Možná vás zavede vůně do dětství, nebo vás naopak přenese na slunnou pláž, kde jste si užívali pohodovou dovolenou.

Věda už dávno dokázala, že čich je nejsilnější ze všech smyslů, pokud jde o vyvolávání vzpomínek. Oblast mozku odpovědná za čichové vjemy je totiž přímo propojena s částmi, kde se ukládají emoce a vzpomínky. Takže příště, až si budete chtít vybrat novou vůni – ať už parfém, osvěžovač vzduchu nebo třeba tělové mléko – nechte si chvilku, abyste zjistili, jak na vás působí.

Cvičte i chuťové buňky

Je libo další rozměr chuti? Zkuste spojit Ploom s různými drinky. Camel náplně se vyznačují různými intenzitami, ale i tóny. Od oříškového, až po krémové, kořeněné či citrusové a květinové tóny. Co si tedy nalít k Ploom? Hodí se osvěžující bublinky, ale i vanilková vodka či oblíbený Hugo Spritz. Vyzkoušejte, jak se mění a prohlubuje chuť s každým douškem.

Staňte se degustátorem tabáku Camel

Víte, jak se vybírá ten nejlepší tabák? Pomáhají s tím takzvaní degustátoři tabáku. Tito experti jsou schopni rozlišit jemné nuance chuti, aroma a textury jednotlivých druhů tabáku a mají za sebou dlouhé roky tréninku.

I vy se můžete na chvíli stát degustátorem prvotřídního tabáku. Stačí si doma uspořádat ochutnávku různých náplní Ploom s Camel tabákem. Všímejte si intenzity chutí, ale i různých kouřových aroma, ovocných či karamelových tónů. Uhádnete, jakou náplň zrovna v Ploom X máte?

Ať už si vychutnáváte Ploom sami, nebo v kruhu přátel, nenechte si ujít příležitost propojit všechny své smysly. Čich, chuť, ale i hmat a zrak si přijdou na své. Vyberte si svou oblíbenou náplň, barvu krytu a otevřete dveře do světa nevšedních zážitků. 

Objevte všechny články blogu

Nejnovější aktuality
Přístup na webové stránky a k výrobkům Ploom mají pouze stávající dospělí kuřáci. Výrobky Ploom nejsou pomůckou pro odvykání kouření a stejně jako všechny tabákové výrobky nejsou bez rizika.

Bylo vám již 18 let?

Ano