JAK SLADIT CAMEL TABÁK S TÍM SPRÁVNÝM DRINKEM?

Jak si užít chuť Camel tabáku? Slaďte ho s tím správným drinkem

1.3.2024
Kuřácké salonky i pánské kluby spojovalo vždy jedno. Tabák jste si mohli plně vychutnat v klidu, příjemné atmosféře, kterou navíc podtrhla sklenka něčeho dobrého. Doba se sice mění, ale potěšení z kvalitního tabáku zůstává stejné i dnes.

Podle tónů tabáku Camel

Doba jde dopředu, a tak už nejde jen o klasické doutníky či cigarety… Pokud je řeč o prémiovém tabáku, užít si ho můžete i prostřednictvím zahřívače tabáku. Klasické gentlemanské kluby sice doznávají značných změn, ale tento požitek si mohou užít všichni, a navíc bez nepříjemného zápachu.

I u zahřívaného tabáku můžete dodat zážitku na intenzitě a rozvinout plnou chuť Camel tabáku vhodným kombinováním s nápojem. Dáte si skleničku?

Jaký nápoj doplní chuť tabáku?

Tabák má mnoho variant a odrůd a podle toho se odvíjí i jeho párování s vhodným drinkem. Obvykle nic nezkazíte koňakem, portským vínem či whisky. Můžete ale zkusit i experimentovat a popustit uzdu fantazii.

Náplně pro Ploom X obsahují směs tří druhů prvotřídních tabáků: Virginia, Burley a Oriental. Každý z nich se suší jinak a vyznačuje se jinou chutí. Od oříškového aroma, až po krémové, kořeněné či citrusové a květinové tóny.

Pokud vás precizně sestavený obsah náplní Camel zajímá podrobněji, přečtěte si, odkud pochází a jak se pěstuje tabák do Ploom X.

Co si nalít k Ploomu?

Ploom náplně tedy nejsou jen jedny, ale liší se ve své intenzitě i aroma. Možná vás napadne, že jejich správné sladění s drinkem tak bude trochu oříšek. Ale i ten lehce rozlouskneme. Zahřívače tabáku na rozdíl od klasických cigaret či doutníků mají totiž tu výhodu, že jsou jemnější. Nemusíte se tak bát, že by přebíjely ostatní chutě nebo působily rušivě.

Chybí vám inspirace, co a s čím bude nejlépe chutnat? Zkuste si namíchat některý z těchto receptů:

Osvěžující bublinky i tabák: Hugo Spritz

Mezi jeden z nejoblíbenějších míchaných nápojů patří bezesporu Hugo Spritz. Typická je pro něj sladší jemná chuť doplněná svěží limetkou a mátou. Jak na to? Zkuste recept na Hugo Spritz i doma.

Budete potřebovat:

- 1 větší sklenici,

- led,

- 15 ml likéru Hugo,

- 25 ml prosecca,

- mátu,

- limetku,

- sodovku na dolití.

Sklenici naplňte ledem, přidejte lístky máty a kousek limetky. Nalijte likér, prosecco a sklenici doplňte sodovkou.

A jaký tabák k tomuto drinku vybrat? Sáhněte po Camel náplních Aquamarine anebo Camel náplních Teal, které přinášejí chladivé tóny skvěle ladící s osvěžující chutí Spritzu. A protože typickou chuť Hugo Spritz dotváří i limetka, hodí se k tomuto módnímu drinku i Camel náplně Yellow, které mají výrazné citrusové aroma.

Pro milovníky kávy ve všech variacích: Espresso Martini

Pokud milujete chuť kávy ve všech podobách, zkuste si namíchat Espresso Martini. A jak jinak než v kombinaci s Camel náplněmi Amber, které se vyznačující dřevitými a sladkými podtóny. Ideální kombinace.

Recept na Espresso Martini: Do shakeru nalijte 30 ml vodky, 30 ml kávového likéru, 30 ml espressa a 10 ml hustého cukrového sirupu (smícháte dva díly cukru a 1 díl vody). Vše promíchejte a nalijte do sklenice. Na ozdobení se budou hodit i pražená kávová zrnka a samozřejmě led.

Na vlně jemné vanilkové vodky: To je východ slunce nad Waterloo

Pokud máte rádi koktejly s vodkou, tento pro vás bude ten pravý: Waterloo Sunrise. Překvapí vás svou jemností i rafinovaností. Vanilkové tóny pak skvěle podtrhne Camel náplň Tan, která je kombinací sladkých a karamelových podtónů.

K přípravě budete potřebovat: 25 ml vanilkové vodky, 15 ml broskvového džusu, 6 ml broskvového likéru, sodu na dolití a dle chuti grenadinu. Do shakeru nalijte vodku, džus a likér a vše promíchejte společně s ledem. Poté dolijte sodou, případně na dno sklenice nalijte grenadinu pro zajímavý barevný efekt.

Když přijde chuť na víno či prosecco

Možná vás napadne, po jaké náplni sáhnout, když zrovna máte náladu jen na sklenku vína nebo prosecca. S bílými a růžovými víny budou skvěle ladit Camel náplně Garnet, které vás zaujmou svým aroma květů. Podtrhnou tak svěžest drinku i jedinečného okamžiku.

A pak už stačí jen vychutnat si jedinečnou harmonii prémiového tabáku a originálního drinku. Nebojte se ale experimentovat a hledat vlastní dokonalé spojení! 

Objevte všechny články blogu

Nejnovější aktuality
Přístup na webové stránky a k výrobkům Ploom mají pouze stávající dospělí kuřáci. Výrobky Ploom nejsou pomůckou pro odvykání kouření a stejně jako všechny tabákové výrobky nejsou bez rizika.

Bylo vám již 18 let?

Ano