JAK RELAXOVAT DOMA? ZKUSTE TO S PLOOM X

Vytvořte si doma svůj koutek, kde si budete moct vychutnat Ploom X i přítomný okamžik

29.1.2024
Život kolem nás neustále zrychluje. Proto je čím dál důležitější umět zastavit a vychutnat si přítomnost, ono jedinečné TEĎ. Aby vám to šlo lépe, zkuste si doma vytvořit místo, kde budete sami sebou a bude vám tam dobře. Řídit se můžete principy minimalismu stejně jako design zahřívače tabáku Ploom X.

Víte, jak relaxovat doma?

Představte si, že za sebou zavřete dveře a veškerý shon, chaos, stres a nevyřešené úkoly vám jako mávnutím kouzelného proutku zmizí z myšlenek. A přesně tak byste se měli cítit, když přijdete z práce domů. Obestře vás klid a příjemný pocit bezpečí. Aby tomu tak skutečně bylo, věnujte čas zařizování svého domu či bytu. Promýšlejte každý detail jako bytoví designeři.

Rozmyslete si každý kousek nábytku i jednotlivé dekorace a umístění rostlin. A rozhodněte se, kde bude vaše útočiště, vaše oáza klidu a pohody. Nezáleží na tom, zda máte velký dům, nebo jen garsonku. Své místečko si lze vytvořit kdekoliv. Na velikosti prostoru nezáleží, spíše jako na jeho zařízení. 

Jděte na to chytře

Funkční zařízení bytu a jednotlivých místností není ostatně nic nového. Zastánci filozofie Feng Shui se řídí různými výpočty a působením energií, které v prostoru proudí a mají vliv nejen na náš spánek, ale i emoce a vitalitu. Cílem je vytvořit z domova místo, kde vám bude nejen dobře, ale bude i inspirativní a nabije vás energií. A podobně přistupuje k uspořádání domova i minimalismu.

Minimalismus v bydlení i myšlení

Existují dokonce i vědecké výzkumy, které dokazují, že pokud si uspořádáte svůj pokoj, pracovní plochu či byt, bude se vám snáze pracovat, plánovat a sníží se hladina stresu. Jak si tedy doma (i v hlavě) uklidit?

Zásady minimalismu v domácnosti

Hlavními pilíři pro zařízení domácnosti ve jménu minimalismu jsou: jednoduchost, čisté linie, přirozené světlo a přírodní barvy. Vraťte se k základům a staňte se mistrem minimalismu i vy. Jak na to?

Zbavte se přebytečných věcí a neobklopujte se zbytečnostmi. Věci, které nevyužíváte, pošlete dál (darujte, prodejte, recyklujte).

Vytvořte si své místo, kde vám bude dobře. Tam si uložte i drobnosti, které ve vás vyvolávají příjemné vzpomínky. Mohou to být oblíbené fotografie, těžítko po babičce, knihy…

Pusťte domů přirozené světlo. Kde to jde, tam rozhrňte závěsy, vytáhněte žaluzie a do tmavších prostor instalujte zrcadla, která budou světlo odrážet.

Domov si zařiďte v příjemných barvách, které vám pomohou navodit klid. Ideální jsou přírodní odstíny, tlumená zelená, šedá, hnědá, béžová.

Pozvěte si domů zeleň. Pokojové rostliny prostor zútulní, a navíc vám pomohou čistit vzduch. 

… a teď už si jen vychutnat Ploom X

Znáte termín mindfulness? Označuje schopnost uvědomit si a užít přítomný okamžik. Bez toho, aniž by vás děsila budoucnost, nebo pronásledovala minulost. Protože to nejdůležitější se děje právě teď a tady. Tento koncept lze přenést i do svého domova. Mindful home se soustředí na prostory, kde se dobře žije a kde si vytváříme takzvané kotevní body, které nám pomáhají snadněji proplouvat každodenním životem.

Naše zařízení na zahřívání tabáku Ploom X plně souzní s touto filozofií. Svým minimalistickým, ale vysoce funkčním designem a intuitivním ovládáním. Umožňuje vám vychutnat si přítomný okamžik, podbarvit ho chutí zahřívaného tabáku Camel a neodvádí vaši pozornost ani nepříjemným zápachem, kouřem či obtěžováním svého okolí. Ke své údržbě a provozu navíc potřebuje minimum věcí. Relaxujte ve jménu minimalismu i vy. 

Objevte všechny články blogu

Nejnovější aktuality
Přístup na webové stránky a k výrobkům Ploom mají pouze stávající dospělí kuřáci. Výrobky Ploom nejsou pomůckou pro odvykání kouření a stejně jako všechny tabákové výrobky nejsou bez rizika.

Bylo vám již 18 let?

Ano