VÝHODY ZAHŘÍVANÉHO TABÁKU

Zahřívám, zahříváš, zahříváme aneb 5 výhod přístrojů na zahřívání tabáku

18.9.2023
Víte, jaká je nejoblíbenější alternativa ke klasickým cigaretám? Přece zahřívaný tabák. My se tomu nedivíme. Ale víte i vy, jaké výhody zahřívání tabáku oproti užívání tradičních cigaretových výrobků přináší? A proč v oblibě uživatelů vede třeba nad elektronickými cigaretami bez nikotinu i s nikotinem a vapovacími přístroji?

1. Nespaluje, ale zahřívá

Tak pro začátek: zařízení — jako například Ploom X — tabák nespalují, ale pouze zahřívají na teplotu okolo 300-350 °C, takže nedochází k uvolňování dehtových spalin, díky čemuž uživatel vdechuje menší množství škodlivin. U výrobků Ploom se navíc tabák díky speciálně vyvinuté technologii HeatFlow zahřívá v pevně uzavřené komoře, kolem které volně proudí horký vzduch, aby mohl být tabák zahříván zcela rovnoměrně a na optimální teplotu.

2. Bez kouře a bez zápachu

Při zahřívání tabáku navíc nevzniká žádný otravný kouř a s výrobky značky Ploom se nedočkáte ani žádného nepříjemného zápachu. Tyto pozitivní aspekty ostatně bývalí kuřáci velmi často uvádějí jako jeden z hlavních důvodů, proč se rozhodli přejít od klasických cigaret k alternativě ve formě zahřívaného tabáku.

Nemalou měrou se tak snižují rizika pasivního kouření a přístroje na zahřívaný tabák dokonce můžete — s náležitou ohleduplností — používat za určitých okolností i v některých uzavřených prostorách (např. restaurace), kde si klasickou cigaretu rozhodně nezapálíte.

Spustit video

3. Skvělá chuť tabáku

Oproti vaporizérům, které používají pouze aromatizované tekuté náplně, si u technologie zahřívání můžete užít autentickou chuť skutečného tabáku. Tabák Camel, který najdete v náplních Ploom, je přitom vyráběn ze speciálně připravované směsi ActiveBlend, díky níž vyniknou specifické chuťové vlastnosti prvotřídního tabáku právě při jeho zahřívání na nižší teplotu. Dle svých preferencí si navíc můžete zvolit intenzitu tabáku, jehož nejkvalitnější listy vybíráme mezi odrůdami Virginia, Burley a Oriental. Pro ještě větší autentickou chuť navíc přidáváme speciální tabákovou vrstvu. 

4. Za dobrou cenu

Ve srovnání s klasickými cigaretami, jejichž cena v poslední době průběžně a citelně stoupá, má zahřívaný tabák výhodu, že se jeho cena drží oproti ceně cigaret stále o poznání níže. Výrazné zdražování přitom nelze očekávat ani v horizontu několika příštích let.

Svou Ploomku si můžete pořídit už od 790 Kč, karton s 10 krabičkami náplní stojí od 1000 Kč. Zvolit můžete také výhodnou startovací sadu, která obsahuje zařízení Ploom X a 3 krabičky Camel tabákový náplní, které si můžete libovolně nakombinovat. Ve startovací sadě můžete vybrat ze 7 stylových barevných variant zařížení: Black, Champagne Gold, Silver, Slate Grey, Navy Blue a Bronze Glaze.

5. A stylově!

A hlavně: přístroje na zahřívání tabáku jsou čím dál tím elegantnější. Třeba s takovým stylovým Ploom X jednoznačně uděláte nepoměrně více parády než s obyčejnou ohořelou cigaretou. Díky předním vyměnitelným panelům si například můžete Ploom přizpůsobit své aktuální náladě nebo outfitu. A to všechno bez nevábně zavánějících a zažloutlých prstů, kouřem načichlého oblečení a s menším množstvím škodlivin.

TIP: Přečtěte si, jak doladit design vaší Ploomky k dokonalosti.

Teď už i vy víte, proč je tabák lepší (jenom) zahřívat…

Objevte všechny články blogu

Nejnovější aktuality
Přístup na webové stránky a k výrobkům Ploom mají pouze stávající dospělí kuřáci. Výrobky Ploom nejsou pomůckou pro odvykání kouření a stejně jako všechny tabákové výrobky nejsou bez rizika.

Bylo vám již 18 let?

Ano