ZNÁTE HISTORII ZAHŘÍVAČE TABÁKU PLOOM?

Seznamte se s historií značky Ploom

27.11.2023
Ploom, který je dnes globální značkou, má svůj původ v Kalifornii a následně byl vylepšen v Japonsku. Zajímá vás, proč značka Ploom vznikla? Odpověď je nasnadě – cílem bylo najít takový způsob kouření, který by byl méně škodlivý než cigarety. Reagovali jsme na rostoucí potřebu ohleduplnějšího řešení pro dospělé kuřáky, kteří si chtějí vychutnat tabák způsobem, který bude vstřícnější k jejich okolí. Vyvinuli jsme proto zařízení Ploom na zahřívaný tabák se sníženým potenciálem rizika.¹

Kdy vznikl Ploom?

Ploom vznikl jako high-tech start-up v San Franciscu v 90. letech, když jeho zakladatelé hledali způsob, jak uvolnit veškerou chuť a vůni cigarety, ale bez spalování tabáku. Dosáhnout této inovace na poli tabákových výrobků si vzalo za cíl hned několik chytrých mozků. Poprvé se také objevil termín „zahřívaný tabák“, který dnes označuje celou kategorii výrobků.

Přístroj na zahřívaný tabák Ploom se tak stal součástí vědecké cesty k tabáku bez kouře, s menším zápachem a bez popelu, která začala před více než 50 lety. Více se o ní můžete dozvědět v našem článku Historie zahřívaného tabáku.

Příběh značky Ploom – desetiletí věnované inovacím

Od uvedení prvního zařízení Ploom na trh v roce 2011 se neustále zaměřujeme na inovace. Značka Ploom v roce 2013 hrdě představila vůbec první výrobek na zahřívaný tabák na japonském trhu. Následně v roce 2019 nabídla uživatelům novinky v podobě modelu Ploom S a v roce 2021 model Ploom X, který nastavuje standard pro autentickou chuť tabáku bez kouře, popela a se sníženým zápachem tabáku.²

O filozofii značky Ploom

Značka Ploom se snaží rozšířit nabídku pro dospělé kuřáky, kteří hledají požitek z tabáku se sníženým rizikem.¹ Dosahuje toho díky tomu, že se ve všech svých aktivitách opírá o dva základní stavební kameny  – vědu a inovace.


Ploom se snaží vytvářet jedinečná technická řešení – od prvních výrobků se zahřívaným tabákem až po nejnovější generaci Ploom X. Dbá přitom na všechny detaily, od elegantního a stylového vzhledu modelu Ploom X až po exkluzivní technologii HeatFlow uvnitř zařízení. Součástí je také dodržování kritérií pro výrobu náplně Camel, která začíná vysazením semínek vybraných tabákových odrůd až po finální přípravu a zpracování tabáku do samotné náplně.

Značka Ploom změřila snížení množství potenciálně škodlivých látek¹, zaměřila se také na to, jak může přechod na zahřívaný tabák pozitivně ovlivnit osobní hygienu a prostředí kolem vás, ať už doma, v práci, v autě, nebo na cestách.

Znamená to, že si můžete užívat potěšení z tabáku s vědomím, že po jeho použití budou méně cítit váš dech a oblečení², nemluvě o méně viditelných skvrnách na zubech.³

Těšit vás může také vědomí, že Ploom X produkuje méně tabákového zápachu², díky čemuž je vhodnější pro použití v interiéru, protože méně obtěžuje vaše okolí.⁴

Prozkoumejte Ploom X na našem blogu a přečtěte si, jak se technologie potkává se stylem

¹ průměrné snížení obsahu 9 toxických látek o 90–95 %*

Ploom X je náš inovativní výrobek se zahřívaným tabákem, který má podle našeho názoru velký potenciál jako výrobek se sníženým rizikem ve srovnání s kouřením cigaret.

Ploom X vykazuje v průměru 90–95% snížení obsahu 9 složek, které Světová zdravotnická organizace (WHO) doporučuje snížit v cigaretovém kouři.

Důležité: To neznamená, že užívání výrobku Ploom X je bezpečné a eliminuje zdravotní rizika či rizika závislosti spojená s užíváním tabáku. Žádné tabákové výrobky nejsou bezpečné.

* Na základě dostupných strojově měřených údajů porovnávajících 9 škodlivých složek, které WHO doporučuje snížit v cigaretovém kouři, měřených v kouři standardní referenční cigarety (1R6F) a v páře z Ploom X.

² Na základě senzorických testů porovnávajících intenzitu zápachu cigaretového kouře a páry z reprezentativního vzorku zahřívaných tabákových náplní Ploom X.

³ Na základě porovnání barvy zubů hovězího dobytka vystaveného cigaretovému kouři a výparům z reprezentativního vzorku zahřívaných tabákových náplní Ploom X.

⁴ Na základě údajů JTI porovnávajících přítomnost vybraných složek ve vzduchu v místnosti po použití přípravku Ploom X a po kouření cigaret za stejných podmínek.

Objevte všechny články blogu

Nejnovější aktuality
Přístup na webové stránky a k výrobkům Ploom mají pouze stávající dospělí kuřáci. Výrobky Ploom nejsou pomůckou pro odvykání kouření a stejně jako všechny tabákové výrobky nejsou bez rizika.

Bylo vám již 18 let?

Ano