JE ZAHŘÍVANÝ TABÁK VAPOVÁNÍ?

Zahřívaný tabák vs. vapování

1.6.2023

Velmi stručná odpověď zní: ne, zahřívaný tabák není vapování. To však neznamená, že mezi nimi nejsou určité podobnosti. 

Zahřívaný tabák i výrobky na vapování představují alternativu k tradičním cigaretám. Produkují páru, která je určena k inhalaci, a nic nespalují, takže nevzniká problematický kouř nebo popel spojený s cigaretami.

Tím však podobnost končí.

Zahřívaný tabák vs. vapování

Zařízení na zahřívaný tabák, jako Ploom X, využívá jedinečnou technologii zahřívání skutečného tabáku bez jeho spalování a je první volbou pro ty, kteří hledají požitek z tabáku v moderní době. Ploom X přináší autentickou chuť tabáku, je ohleduplnější k lidem ve vašem okolí a potenciálně méně rizikový než kouření tradičních cigaret.*

Ploom X umožňuje užít si oblíbené kuřácké rituály, ale bez zápalek, zapalovačů a popelníků. Bude vám připadat důvěrně známý, protože pracuje s tabákovými náplněmi Camel, které jsou cigaretám podobné. Náplně jsou vyrobeny z pravého tabáku a více informací najdete v článku na našem blogu „Představujeme Ploom – unikátní technologii zahřívaného tabáku“

Naproti tomu elektronické cigarety, e-cigarety nebo vapovací zařízení (známá pod mnoha různými názvy) používají kapalinu, která se zahřívá, dokud nevytvoří páru. Tato pára obvykle obsahuje nikotin a další příchutě, i když ani jedna z nich nepochází z tabáku. Nikotin je farmaceutický výrobek a příchutě jsou podobné těm, které jsou součástí potravin a nápojů.

Od představení prvních vapovacích zařízení došlo k masivnímu rozšíření typů i počtů nabízených výrobků.

Od modů přes pody až po jednorázová zařízení se tyto výrobky kombinují se stovkami tekutých příchutí a samotná kombinace možností může být někdy ohromující. 

Je také pravda, že ačkoliv jsou vapovací zařízení bez kouře, vytvářejí známý „oblak“ páry, na který jste zvyklí, to je způsobeno propylenglykolem v kapalině pro vapování. Tento praktický blog o terminologii vapování vám pomůže zodpovědět otázku „Je zahřívaný tabák vapování?“ 

Intuitivní inovace

Vývoj výrobků se zahřívaným tabákem, jako jsou ty, které vytvořila Ploom, se zaměřil na inovaci a zlepšení způsobu, jakým se v moderním světě vychutnává pravá tabáková chuť. Právě skutečnost, že v nich není žádný kouř, je jen jedním z důvodů, proč jsou potenciálně diskrétnější alternativou k vapingu. 

Dalším důvodem je velikost, na které, jak se říká, záleží. Ploom X je ergonomicky navržen tak, aby se pohodlně vešel do dlaně. Jedná se o doposud nejmenší zařízení na zahřívaný tabák. Při používání Ploom X není cítit kouř ani nepříjemný cigaretový zápach**, pouze jemná vůně tabáku, takže si můžete být jisti, že jste ohleduplní k lidem kolem sebe, ať už jste na cestě na nákup, na nádraží, nebo pracujete z domova.

Dalším důvodem, proč je Ploom skvělou alternativou k vapování, je rozšířená nabídka tabákových náplní Camel.

Poptávka po rozmanitosti je uspokojena výběrem několika jedinečných příchutí.

Více informací o společnosti Ploom a inovacích naleznete na blogu: Historie zahřívaného tabáku. 

Spustit video
** Srovnání s kouřením cigaret na základě senzorických testů porovnávajících intenzitu zápachu na lidských vlasech a ve 100% bavlně vystavených kouři z cigarety Camel Blue a výparům z Ploom X (bohatá, svěží a ovocná příchuť). Testy byly provedeny 12 odborníky externích laboratoří v Německu. Všichni členové komise byli vybráni a proškoleni podle normy DIN EN 13725:2003.​

Objevte všechny články blogu

Nejnovější aktuality
Přístup na webové stránky a k výrobkům Ploom mají pouze stávající dospělí kuřáci. Výrobky Ploom nejsou pomůckou pro odvykání kouření a stejně jako všechny tabákové výrobky nejsou bez rizika.

Bylo vám již 18 let?

Ano