JAK SE PLOOM POUŽÍVÁ A KDE HO SEHNAT

Ploom X od A do Z: komplexní uživatelský průvodce

6.11.2023
Ploom. To je hmatatelný výsledek propojení inovativního technologického vývoje a nápaditých designových návrhů ve světě zahřívaného tabáku. Ploom X není cigaretou nebo lacinou náhražkou. A přesto si díky němu můžete dopřát své oblíbené kuřácké rituály — bez zápalek, popelníků a samozřejmě i bez nepříjemného kouře a zápachu. Podívejte se, jak Ploom X funguje a jak se používá.

Seznamte se: Ploom

V DNA jedinečného přístroje Ploom se spojují pokročilé technologie s přesvědčením, že každý si zaslouží mít svůj vlastní styl. Ploom nechce být stejný jako všichni ostatní, vybočuje z řady a nabízí spoustu vlastních stylových doplňků a příslušenství, které z něj udělají přirozenou součást vaší jedinečné osobnosti.

Mezi praktické přislušenství patří látkové pouzdra v červené, černé, modré, zelené, šedivé a fialové barvě. Svoje zařízení můžete doplnit a zároveň ochránit pomocí kožených zadních krytů v barvách Brown, Black a Navy Blue.

Spojení unikátní technologie HeatFlow, která zahřívá tabákovou náplň zvenčí, s absencí nepříjemného zápachu známého z cigaret a špičkovým designem může mnohým kuřákům usnadnit a zpříjemnit hledání cesty od klasických cigaret k tabákové alternativě.

Jak chutná Ploom: odrůdy tabáku

Ploom chutná přesně tak, jak si představujete. Skvěle. Všechny tabákové náplně jsou totiž vyrobeny na základě prvotřídní, chuťově charakteristické směsi ActivBlend speciálně namíchané z vysoce kvalitních tabákových listů odrůd tabáků Virginia, Burley a Orienta.

Chuť pravého tabáku je jedinečná i díky přidané speciální tabákové vrstvě. Ostatně můžete se o tom sami přesvědčit například s výhodnou startovací sadou, která obsahuje zařízení Ploom X a tři krabičky tabáků Camel

Krátký pohled do historie Ploom

Značku Ploom představila společnost JTI v roce 2015. A brzy na to se zrodil i samotný Ploom X jako sebevědomý příslušník nejnovější generace zařízení na zahřívání tabáku. Kořeny společnosti JTI jsou přitom pevně zapuštěny v zemi, v níž se snoubí tisícileté tradice a respekt k přírodě s nejmodernějšími technologiemi. Ano, Ploom X se nemohl zrodit nikde jinde než v jedné z nejinovativnějších zemí světa — v Japonsku.

Novinka se poprvé představila v roce 2021 v Japonsku, odkud se vydala na úspěšnou cestu po dalších kontinentech, abychom jej mohli přivítat i v České republice. Svůj japonský původ přitom Ploom nezapře ani navenek, ani uvnitř. Jeho přísně racionální, a přitom poutavý design skrývá inovativní technologii HeatFlow.

Kde si můžete Ploom koupit?

Možností, jak a kde Ploom koupit, se nabízí více — a žádná není složitá. V dnešní době bude možná tou nejoblíbenější variantou vybrat si z nabídky na e-shopu a nechat si zboží zaslat domů. Můžete se ovšem zastavit i v některé z kamenných prodejen s tabákovými výrobky, v nichž je Ploom stále častějším hostem.

S Ploomem se ovšem můžete potkat i v moderních, stylových pop up storech. Tyto originální butiky, ve kterých si můžete Ploom vyzkoušet třeba u šálku dobré kávy, pro vás otevíráme na významných kulturních akcích, v obchodních centrech a na dalších místech. 

TIP: Jak to vypadá v našich pop up storech? Mrkněte na report z TrulyUnique eventu nebo z našeho letního Ploom pop upu v Riegráčích.

Vlastní rozvážková služba: Praha

Ale nebyl by to Ploom, kdyby neměl ještě něco eXtra. Ptáte se co? Přece SuperPloomer — vlastní rozvážkovou službu, která nabízí expresní dopravu produktů Ploom i jejich příslušenství po Praze. Prostě si zavoláte a SuperPloomer vám vše přiveze. A pěkně stylově: v elektroautě, které se — stejně jako všechny výrobky Ploom — obejde bez kouře a zápachu.

Jaké má Ploom příslušenství?

Ploom vás uhrane nejen svými vlastnostmi a vzhledem, ale také pestrou nabídkou příslušenství! Svůj Ploom X si totiž můžete vyladit přesně podle sebe. Snadno vyměnitelný magnetický přední panel vám dává možnost stát se sám sobě kreativcem i designérem a předvést se s Ploomem ostatním. Slaďte Ploom se svou náladou, outfitem nebo třeba s ročním obdobím. Objevte hravá i elegantní barevná provedení předních panelů a vtiskněte svému Ploomu osobitý styl. Vybírat můžete ze stylových barev: Ocean Blue, Mango Sorbet, Lava Red, Amazon Green, Cotton White a Lavender.

Na cestách ale i při běžném nošení vašeho Ploomu v tašce oceníte praktické zadní kryty z textilu či kůže a pouzdra, která vaše zařízení ochrání před poškrábáním. V bezvadném stavu ho udržíte také díky sadě na čištění.

S Ploomem navíc ani nebudete muset přemýšlet o tom, kam s použitými náplněmi — stačí si pořídit speciální přenosnou dózu, kterou můžete hravě připevnit přímo ke krabičce s náplněmi a použité tabákové náplně po vychladnutí vyhodit do směsného odpadu, až k tomu bude vhodná příležitost.

TIP: Přečtěte si o designu Ploomky více v našem článku Nejste černobílí. A ani váš Ploom nemusí být!

 

Seznámení s Ploomem: první nabití a vložení náplně

Ploom si vás získá od prvního okamžiku. Už jen tím, že dorazí — či si ho přinesete — v nádherném, a přitom plně recyklovatelném obalu vyrobeném z PET lahví a vláken pocházejících z udržitelného lesního hospodářství. Takže můžete vše snadno zrecyklovat a po Ploomu nezbyde žádný zbytečný obalový materiál.

Rychle také zjistíte, že jeho ovládání je promyšlené do posledního detailu, a přitom naprosto jednoduché. Zkrátka přesně takové, jak kážou japonská preciznost a smysl pro detail. U Ploomu je spousta věcí jinak – a zároveň přesně tak, jak vy, jeho uživatelé, potřebujete.

Před prvním použitím stačí přístroj nabít, a pak do něj vložit jednu z náplní a ochutnat. Jeho ovládání je zcela intuitivní a technologie se obejde zcela bez jakýchkoli zbytečných tlačítek. Díky neotřelé kombinaci systému IntuiTouch, LED diody a vibrací můžete zařízení Ploom X ovládat pouhým dotykem. Stačí jedním lehkým pohybem odsunout horní kryt, vložit tabákovou náplň, chvíli podržet přední panel a počkat na dvojí zablikání diody a zavibrování.

O vše potřebné se už pak uvnitř přístroje postará nejmodernější technologie HeatFlow, která zahřívá tabákovou náplň zvenčí – tedy tak, aniž by se tabák při tomto procesu spaloval. Přináší tak autentickou a příjemnou chuť tabáku, ovšem bez kouře a bez štiplavého cigaretového zápachu.

Spustit video

Jak Ploom funguje: výdrž, údržba i osobní kód

Ploom X je vyroben tak, aby se dokonale přizpůsobil svým uživatelům a jejich nárokům. Základem je samozřejmě dlouhá výdrž — na jedno nabití si poradí až s 20 náplněmi (tedy celou krabičkou) a zvládne i 3 krátce po sobě následující relace. Poté je dobré mu sice dát alespoň krátkou pauzu na vydechnutí a vychladnutí, ale ta určitě prospěje i vám. Díky pokročilé technologii se Ploom také svižně nabíjí — při úplném vybití přístroje lze baterii naplno dobít za méně než dvě hodiny.

Mnoho práce nedá ani udržet přístroj čistý a v bezvadném stavu — díky technologii HeatFlow totiž vzniká uvnitř přístroje pouze minimální množství nečistot, takže není nutné časté čištění. Ačkoli s opakovaně použitelnými čistícími tyčinkami Ploom je tento úkon snadný a nezabere více než pár vteřin.

Jedinečnou funkcí přístroje je i možnost jeho zamknutí prostřednictvím speciálního osobního kódu složeného z vámi zvolené kombinace opakovaného stisknutí tlačítka a otevření a zavření krytu. Jak přesně osobní kód nastavit zjistíte v přehledném návodu Jak nastavit ruční zámek pro Ploom X.

Po teoretické stránce už teď Ploom X dokonale znáte. Tak co se s ním seznámit také prakticky? Neváhejte a vyrazte vstříc jedinečným zážitkům ve světě zahřívaného tabáku. 

Objevte všechny články blogu

Nejnovější aktuality
Přístup na webové stránky a k výrobkům Ploom mají pouze stávající dospělí kuřáci. Výrobky Ploom nejsou pomůckou pro odvykání kouření a stejně jako všechny tabákové výrobky nejsou bez rizika.

Bylo vám již 18 let?

Ano