ROZDÍLY TABÁKOVÝCH NÁPLNÍ A E-LIQUIDŮ

Alternativy kouření: Zjistěte, jaký je rozdíl mezi tabákovými náplněmi a e-liquidy

24.10.2023

Technologie mění svět kolem nás, a to se týká i kouření cigaret. Do popředí výzkumu a vývoje se více než 50 let dostávají výrobky, které by dokázaly snížit rizika¹ spojená s kouřením, aniž by dospělé kuřáky ochudily o požitek z tabáku.

I díky tomuto směřování a snaze si můžete dnes vybrat z nepřeberného množství výrobků od vape kapslí až po nikotinové sáčky s příchutí tabáku a mnoha dalších. Pokud jste se ještě nerozhodli, čemu dáte přednost, zda tabáku, e-liquidům, či zahřívanému tabáku, tento praktický průvodce vás seznámí s nejnovějšími alternativami kouření.

Jaký je rozdíl mezi zahřívaným tabákem, cigaretami a e-liquidy?

Zařízení na zahřívaný tabák a e-cigarety se od sebe liší jako oheň a voda. Obojí sice bylo vyvinuto a navrženo jako alternativa ke kouření, ale tím podobnost e-cigaret a zahřívačů tabáku končí.

Značka Ploom se s procesem spalování, který je typický pro cigarety, zcela rozloučila. Náš unikátní systém HeatFlow odstartoval novou éru technologií, která tabákové náplně nespaluje, ale zahřívá. Nyní si můžete vychutnat autentickou chuť tabáku bez kouře a popelu a také s menším zápachem².

Na druhé straně stojí elektronické cigarety neboli e-cigarety. Ty zcela proměnily koncept kouření, neboť neobsahují tabák a místo něj používají e-liquidy.  

Co jsou e-liquidy?

E-liquidy, slangově nazývané také e-džusy nebo vape džusy, jsou tekuté náplně, kterými se plní elektronické cigarety. Obsahují složky, jako jsou rostlinný glycerin, propylenglykol a aromata. Všechny e-cigarety mají atomizér obsahující zdroj tepla (topnou spirálu) a knot, který vede e-liquid. V e-cigaretě se během inhalace zahřívá tekutina na teplotu přibližně 100 °C a stává se z ní pára, kterou uživatel vdechuje – pro tento proces se vžil dnes známý termín vapování.

TIP: Poznejte rozdíl mezi zahřívaným tabákem a vapováním.

Co jsou tabákové náplně?

Tabákové náplně do zahřívačů tabáku se na první pohled můžou podobat cigaretám. Obsahují filtr, směs tabáků a papírový obal, další podobnosti už ale nenajdete. Se zahřívači tabáku, k nimž patří i Ploom X, nebudete pro požitek z tabáku už nikdy potřebovat zapalovač či sirky.

Navrhli jsme speciální náplně značky Camel, které jsou určeny výhradně pro zahřívač tabáku Ploom X. V každém kroku, od semínka tabáku až po finální podobu náplně, byly vyvinuty tak, aby vám poskytly moderní požitek z tabákové chuti, a to díky naší charakteristické a unikátní směsi ActivBlend s přídavkem tabákové vrstvy pro ještě intenzivnější chuť.

Jak funguje zahřívání tabáku?

Rozdíl poznáte už ve chvíli, kdy vložíte náplň Camel do svého Ploom X zařízení. Stačí jediné stisknutí tlačítka a unikátní technologie HeatFlow zahřeje náplň na 295 °C a vy si tak užijete skutečnou chuť tabáku od prvního do posledního potáhnutí. Můžete si dopřát všechny své oblíbené rituály spojené s tabákem, navíc s vědomím, že nerušíte své okolí. Ať už si zahřívaný tabák vychutnáte při posezení s přáteli, nebo při soukromém odpočinku u kávy, obejdete se bez kouře a popela, stejně jako bez nepříjemného zápachu². Naopak při spalování klasické cigarety, které dosahuje teploty až kolem 800 °C, vznikají kouř, škodliviny, popel a také nepříjemný a dlouhotrvající zápach kouře, který často obtěžuje i nekuřáky.  

TIP: Více informací o technologii HeatFlow se dozvíte v našem článku Představujeme Ploom – jedinečnou technologii zahřívaného tabáku.

Náplně s intenzivní chutí tabáku

Naši jedinečnou směs ActivBlend s přídavkem eXtra tabákové vrstvy jsme vytvořili exkluzivně pro inovativní technologii HeatFlow, kterou se pyšní Ploom X. Výsledkem je širší škála bohatých a pražených příchutí a výjimečně autentická chuť tabáku.

V sortimentu Camel si můžete zvolit z několika tabákových náplní, do nichž vybíráme listy prémiového tabáku odrůd Virginia, Burley a Oriental. Pro ještě intenzivnější uvolnění tabákové chuti navíc kombinujeme mikromletý a jemně řezaný tabák. Každý den můžete své oblíbené náplně kombinovat podle jejich intenzity nebo třeba podle své nálady.  

Je zahřívaný tabák lepší než e-liquidy?

Pokud uvažujete nad tím, zda je pro vás zahřívaný tabák tou správnou volbou, není nic jednoduššího než ho vyzkoušet. A to díky naší Ploom X startovací sadě, jejíž koupí získáte zařízení Ploom X a krabičky Camel náplní, které si můžete libovolně nakombinovat za vvýhodnou cenu. Zda se rozhodnete si zahřívaný tabák vychutnat v pohodlí domova nebo například v práci je čistě na vás. Rádi vám vaši objednávku kamkoliv doručíme.
Spustit video

¹ Průměrné snížení obsahu 9 toxických látek o 90–95 %*

Ploom X je náš inovativní** výrobek se zahřívaným tabákem, který má podle našeho názoru velký potenciál jako výrobek se sníženým rizikem ve srovnání s kouřením cigaret.

Ploom X vykazuje v průměru 90–95% snížení obsahu 9 složek, které Světová zdravotnická organizace (WHO) doporučuje snížit v cigaretovém kouři.

Důležité: To neznamená, že užívání výrobku Ploom X je bezpečné a eliminuje zdravotní rizika či rizika závislosti spojená s užíváním tabáku. Žádné tabákové výrobky nejsou bezpečné.

 

* Na základě dostupných strojově měřených údajů porovnávajících 9 škodlivých složek, které WHO doporučuje snížit v cigaretovém kouři, měřených v kouři standardní referenční cigarety (1R6F) a v páře z Ploom X.

** Nejnovější existující trh či inovativní pro uvedení značky na trh.

Objevte všechny články blogu

Nejnovější aktuality
Přístup na webové stránky a k výrobkům Ploom mají pouze stávající dospělí kuřáci. Výrobky Ploom nejsou pomůckou pro odvykání kouření a stejně jako všechny tabákové výrobky nejsou bez rizika.

Bylo vám již 18 let?

Ano