SVĚT CHUTÍ ZAHŘÍVANÉHO TABÁKU

Barevný svět chutí zahřívaného tabáku s novým zákonem nekončí

11.9.2023
Na podzim letošního roku čeká svět zahřívaného tabáku několik změn. Co od nich čekat? A co přesně si představit pod chystaným zákazem prodeje „tabákových výrobků s charakteristickými příchutěmi“? Především není žádný důvod se ho obávat — nejedná se totiž o žádnou nečekanou revoluci. Někteří se sice budou muset rozloučit se svými dříve oblíbenými ovocnými či mentolovými příchutěmi, ale charakteristická chuť tabáku rozhodně nezmizí. Naopak. Ploom přichází s řadou novinek.

Poznejte chutě podle zákona

S novelou zákona o potravinách a tabákových výrobcích (Zákon č. 110/1997 Sb.) bude do českého prostředí zavedena směrnice Evropské komise o prodeji tabákových výrobků s charakteristickými příchutěmi schválená v rámci EU na podzim roku 2022. V České republice vejde nařízení v platnost 23. října 2023, přičemž stejná pravidla průběžně zavádějí i další členské státy EU. A nejedná se o nic převratně nového — podobná omezení již od roku 2016 platí pro prodej klasických cigaret s příchutí a baleného tabáku. Evropská komise přistoupila k zavedení příslušné směrnice zejména proto, že se zvýšil objem prodeje zahřívaných tabákových výrobků nad stanovenou hranici.

Omezení se ve všech těchto případech týká tzv. „charakteristických“ příchutí, což zahrnuje všechny tabákové výrobky, které mají jasně rozpoznatelnou vůni nebo příchuť, jako např. Camel Baize Option, Green Option a Camel Purple Option. Od podzimu nesmí v nabídce být například ovocné ani mentolové příchutě. A protože novela zákona nepředpokládá žádné přechodné období, jakmile novela vstoupí v platnost 23. 10. 2023, nebude možné žádné z těchto výrobků ani doprodávat.

Legislativní restrikce se ovšem nijak nedotknou náplní, které mají specifickou chuť tabáku. A nabídka náplní Camel pro Ploom je založena právě na nuancích tabákových chutí. Protože tabák — a to i ten zahřívaný — hraje spoustou tónů. Pojďte je poznat opravdu do hloubky!

TIP: Zajímá vás více informací z oficiálního prohlášení? Přečtěte si o zákazu tabákových příchutí na webu Státní zemědělské a potravinářské inspekce.

 

Síla nových chutí tabáků Camel

Ani tradiční chuť tabáku není jenom jedna. Variant je nespočet — jednotlivých chutí tabáku je přitom na světě o poznání více než samotných druhů tabáku. Jak je to možné? Specifické variace vznikají mícháním jednotlivých odrůd a příprava nejkvalitnějších tabákových směsí je podobně sofistikovaným, náročným a dlouhodobým procesem jako výroba špičkových vín či příprava vybraných pokrmů. Mimochodem — věděli jste, že tabák lze velmi dobře využít také jako netradiční koření při vaření?

A právě díky rozmanitosti vlastností tabákových směsí Camel si můžete vždy dopřát takovou chuť, na kterou máte zrovna náladu.

Poznejte všechny tóny tabáku díky Ploom X

V nové nabídce tabákových náplní pro váš Ploom X se budete moci orientovat podle síly a intenzity tabáku. Bude jen na vás, zda dáte přednost bohaté a silné chuti praženého tabáku s plnými tóny vanilky varianty BRONZE, nebo zvolíte bohatě vyváženou variantu GOLD s dřevitými, krémovými a kávovými podtóny s přetrvávající sladkou chutí.

Mezi novinky patří náplně, které nabízí chladivé tóny. AQUAMARINE i TEAL přichází s inovativními způsoby, jak si užít závan svěžesti díky stopovému množství mentolu (TEAL) či pomocí Chilled tipping, tedy papírku okolo náplně, který je napuštěný mentolem a při dotyku s ústy se aktivuje (AQUAMARINE).

Při výběru vhodné náplně Ploom — BRONZE, BURGUNDYTANAMBERGOLDSILVER, YELLOW, GARNET — vám pomohou také charakteristiky jednotlivých tabákových příchutí s označením intenzity a chutě na stupnici od jedné do pěti.

Svět dostupných tabákových (pří)chutí na trhu se sice od podzimu změní, ale chuť tabáku nikoli. Ta zůstává stále stejná. Neskutečně bohatá a rozmanitá.

Spustit video

Objevte všechny články blogu

Nejnovější aktuality
Přístup na webové stránky a k výrobkům Ploom mají pouze stávající dospělí kuřáci. Výrobky Ploom nejsou pomůckou pro odvykání kouření a stejně jako všechny tabákové výrobky nejsou bez rizika.

Bylo vám již 18 let?

Ano