KEMPOVÁNÍ S PLOOM

S cigaretou roste riziko požáru. S Ploom ale můžete třeba i kempovat

19.8.2024
Letní měsíce každoročně přímo vybízejí k cestám do přírody a ke kempování. Strávit pár dní v lese, třeba pod stanem ostatně patří k prázdninovému „bontónu“ mnoha Čechů. V přírodě jsme ale vždy jen na návštěvě — a podle toho bychom se také měli chovat. Ohleduplně, slušně, obezřetně. To nicméně neznamená, že bychom si museli odepřít všechna potěšení či zábavu, na které jsme zvyklí. Třeba svůj oblíbený Ploom si s sebou přibalit můžete zcela jistě. 

Je kouření v přírodě zakázáno?

Při pohybu a pobytu ve volné přírodě je přirozeně třeba respektovat nejen životní prostředí jako takové, ale i různá nařízení a vyhlášky. Některá omezení se totiž týkají i kouření.

Obecně sice kouření venku v přírodě tolerováno je, přesto ho platná legislativa na některých místech výslovně zakazuje. Naprostý zákaz kouření například platí v lese a ve vzdálenosti do 50 metrů od okraje lesa. Ustanovení lesního zákona společně se zákonem o ochraně přírody a krajiny rovněž na těchto místech zakazují i rozdělávání a udržování otevřeného ohně a odhazování hořících nebo doutnajících předmětů.

Odložení či odhození hořícího — nebo i jenom ještě doutnajícího — nedopalku totiž bývá velmi častou příčinou vzniku požárů. Nesprávně uhašená cigareta odhozená například do suché trávy je obrovským hazardem; problémy ale může způsobit i nedopalek v odpadkovém koši. A právě nedbalost bývá nejčastější příčinou vzniku venkovních požárů.

Hasiči přitom dobře vědí, co udělá jedna cigareta nedbale pohozená ve volné přírodě. Především v případě lesních požárů mohou být jak materiální, tak ekologické škody obrovské. Statistiky HZS i Policie ČR navíc jasně ukazují, že v letních měsících toto nebezpečí pravidelně a výrazně stoupá.

Jak je to s rizikem vzniku požáru u cigaret a zahřívaného tabáku?

U zařízení na zahřívaný tabák však toto riziko oproti klasickým cigaretám nehrozí. Je evidentní, že při používání zařízení na zahřívaný tabák nepotřebujete sirky nebo zapalovač. Třeba takový Ploom nicméně zdaleka není pouze nehořící cigareta, nýbrž moderní, k přírodě šetrný společník na cesty, který se — stejně jako vy — chová k přírodě s respektem. Nejenže smýšlí ekologicky například již při pěstování tabáku pro náplně Camel a dorazí vám zabalený v recyklovaných materiálech, ale díky své unikátní technologii heatflow také tabák pouze šetrně zahřívá zvenčí — nedochází tak k jeho spalování, nýbrž k pouhému zahřátí na optimální teplotu. Zařízení tak neprodukuje žádný škodlivý kouř, ani nepříjemný zápach, jež by narušovaly čistotu přírody.

Ploom myslí také na to, abyste po sobě nezanechávali v přírodě žádný zbytečný odpad. S sebou si totiž můžete přibalit praktickou — robustní a přitom lehkou — přenosnou dózu na použité tabákové náplně, která vám pomůže zbavit se odpadu a odnést ho s sebou bezpečně z přírody zase zpět a vyhodit tam, kam tento typ odpadu patří.

A pokud byste si nevystačili s malou přenosnou dózou, můžete vyzkoušet tu větší, která diskrétně pojme celé dvě krabičky použitých náplní.

Teď už vám nic nebrání, abyste si užili krásy přírody i svou oblíbenou chuť tabáku. 

Objevte všechny články blogu

Nejnovější aktuality
Přístup na webové stránky a k výrobkům Ploom mají pouze stávající dospělí kuřáci. Výrobky Ploom nejsou pomůckou pro odvykání kouření a stejně jako všechny tabákové výrobky nejsou bez rizika.

Bylo vám již 18 let?

Ano