ROZDÍLY TABÁKOVÝCH NÁPLNÍ A E-CIGARET

Je zahřívač tabáku stejný jako elektronická cigareta?

22.7.2024
I zahřívač tabáku má přece kabel, nabíjí se a také využívá elektroniku. Jedná se tedy rovněž o elektronickou cigaretu? Odpověď je v tomto případě jednoznačná – oba přístroje fungují na zcela jiné technologii. Pojďme se podívat na jaké.

Revoluce v tabákovém potěšení

Vyznat se v nabídce trhu s moderními tabákovými produkty mnohdy není lehké. Vapování, zahřívání, elektronka, Ploom... Nevíte, co si z toho vybrat a jak si tabák vychutnat v souladu s dobou, ale i s větším ohledem k sobě samým a ke svému okolí?

Pojďme se tedy tentokrát podrobněji podívat na zahřívače tabáku a elektronické cigarety. V čem se liší a jaké výhody přinášejí? Možná se to na první pohled nezdá, ale příliš společného nemají. 

Co je to elektronická cigareta?

Jedná se o zařízení, které se klasickým cigaretám už moc nepodobá. Jak funguje? Potáhnutím nebo zmáčknutím tlačítka dochází k zahřívání a tvorbě páry (aerosolu) ze speciální tekutiny, kterou najdete v náplni. Tuto páru pak uživatel vdechuje. 

Tajemství zakleté v e-liquidu

Co obsahuje náplň elektronické cigarety? V takzvaném e-liquidu najdete rostlinný glycerin, který se mimo jiné přidává i do běžných potravinářských výrobků. Dále pak propylenglykol a protože e-liquid sám o sobě nemá příliš chuť, tak je obohacen o různé aromatické složky a příchutě. Součástí může, ale i nemusí být nikotin. To záleží na výběru náplně a prioritách uživatele.

Výhodou elektronických cigaret je minimalizace zápachu, ale i možnost regulovat množství nikotinu

Jak funguje zahřívač tabáku?

Z názvu zařízení vyplývá, že na rozdíl od elektronických cigaret obsahují zahřívače skutečný tabák. Mění se však podstatně technologie distribuce jeho složek. Jeho chuť, aroma i nikotin se uvolňuje prostřednictvím zahřívání. Na rozdíl od klasických cigaret tak nedochází k přímému spalování, protože zdroj tepla není v kontaktu s tabákovými listy. Navíc se teploty pohybují daleko níže než u hoření. 

Pravá chuť v tabákových náplních

Co je to za kouření bez popela a dýmu? Mnohem příjemnější! Tabákové náplně se podobají klasickým cigaretám, ale chuť tabáku není ovlivněna ani zkreslena hořením a spalováním cigaretového papíru a dalších složek. Výhodou je úplná absence zápachu a možnost volby typu tabáku.

Náplně jsou vyráběny z prémiového tabáku, který se vyznačuje různými intenzitami, aroma i mírou svěžesti. V náplních Ploom navíc najdete směs mikromletého a jemně řezaného tabáku pro silnější intenzitu chuti.

TIP: Přečtěte si více o jedinečné technologii HeatFlow vytvořené exkluzivně pro zahřívač tabáku Ploom X Advanced. 

Sečteno a podtrženo: se zahřívači jste blíž skutečnému tabáku

Obě varianty – e-cigareta i zahřívač tabáku – dopřávají uživateli požitek z nikotinu bez toho, aniž by docházelo ke vdechování oxidu dusičitého, oxidu uhelnatého či amoniaku, které obsahuje klasická cigareta. Výhodou je také absence zápachu, popela i nepříjemného kouře.

Rozdíl spočívá především v tom, co „kouříte“ – dáte přednost tekutině s nikotinem a aroma, nebo prémiovým tabákovým náplním?

Objevte všechny články blogu

Nejnovější aktuality
Přístup na webové stránky a k výrobkům Ploom mají pouze stávající dospělí kuřáci. Výrobky Ploom nejsou pomůckou pro odvykání kouření a stejně jako všechny tabákové výrobky nejsou bez rizika.

Bylo vám již 18 let?

Ano